Δράσεις Βιωσιμότητας στον Ξενοδοχειακό τουρισμό 2023

Πρόγραμμα Αειφορίας Anthemus Sea Beach Hotel and Spa

Χαιρετισμούς από τη Σιθωνία Χαλκιδικής και το Anthemus Sea Beach Hotel and Spa!

Είμαστε ενθουσιασμένοι να σας ενημερώσουμε για την πρόσφατη επιτυχή υλοποίηση των περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών μας που επικεντρώνονται στη βιώσιμη ανάπτυξη. Ως ένα από τα κορυφαία 5 αστέρων ξενοδοχεία στη Χαλκιδική, έμπρακτα δεσμευόμαστε να μειώνουμε συνεχώς το οικολογικό μας αποτύπωμα.

Οι Αειφόρες Πρωτοβουλίες μας :

Τα τελευταία χρόνια, έχουμε αυτοχρηματοδοτήσει δράσεις που ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ.

Το  ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής πρωτοβουλίες:

Κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου 400 KW: Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η κατασκευή ενός μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου που  καλύπτει τη στέγη του κτιρίου βιολογικού καθαρισμού και τον υπαίθριο χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου. Μέσω αυτού, αφενός  παρέχεται σκίαση σε 110 υπαίθριες θέσεις στάθμευσης των αυτοκινήτων πελατών  – το μεγαλύτερο του είδους σε ξενοδοχείο στη Ελλάδα –  και αφετέρου καλύπτεται περίπου το 35% των ετήσιων ενεργειακών αναγκών του ξενοδοχείου.

Το ετήσιο περιβαλλοντικό όφελος του πάρκου είναι η αποφυγή ρύπανσης 240 τόνων διοξειδίου του άνθρακα, το οποίο ισούται με τη διάσωση 340 μεγάλων δένδρων.

Αντικατάσταση λαμπτήρων με LED: όλοι οι εξωτερικοί και εσωτερικοί χώροι του ξενοδοχείου εξοπλίστηκαν με λαμπτήρες LED, επιτρέποντας την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών άνθρακα. Συνολικά αντικαταστάθηκαν περίπου 12.000 λαμπτήρες.

Αναβάθμιση κλιματιστικών μονάδων: οι κλιματιστικές μονάδες αντικαταστάθηκαν με νέες τεχνολογίες inverter, που είναι πολύ πιο αποδοτικές στην κατανάλωση ενέργειας. Συνολικά αντικαταστάθηκαν 31 μονάδες κλιματισμού.

Χρήση ανιχνευτών κίνησης: τοποθετήθηκαν 82 ανιχνευτές κίνησης στους κοινόχρηστους χώρους, προσφέροντας φωτισμό μόνο όταν απαιτείται, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας.

Ηλιακή ενέργεια για θέρμανση και ζεστό νερό: ηλιακοί συλλέκτες εγκαταστάθηκαν για τη θέρμανση τόσο της κεντρικής lagoon πισίνας  όσο και της παιδικής, αλλά  και για την παροχή ζεστού νερού στα δωμάτια των πελατών. Επιπλέον, ηλιακοί θερμοσίφωνες εγκαταστάθηκαν στα 60 δωμάτια του προσωπικού του ξενοδοχείου, συνεισφέροντας στη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης.

Σύστημα άρδευσης: οι κήποι του ξενοδοχείου, συνολικής έκτασης 38 στρεμμάτων, εφοδιάστηκαν με ένα σύγχρονο αυτόματο σύστημα άρδευσης, το οποίο εξοικονομεί νερό σε σύγκριση με τα παραδοσιακά συστήματα άρδευσης.

Εγκατάσταση φίλτρων εξοικονόμησης νερού: Στις βρύσες του ξενοδοχείου τοποθετήθηκαν φίλτρα εξοικονόμησης νερού, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση νερού.

Η Δέσμευσή μας για την Αειφόρο Ανάπτυξη

Στο Anthemus Sea Beach Hotel and Spa, είμαστε κάτοχοι των οικολογικών σημάτων “Green Key” και “Blue Flag” για πάνω από 20 χρόνια και αποδεδειγμένα πλέον είμαστε αφοσιωμένοι στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα. Μέσω των δράσεων μας, προσπαθούμε έμπρακτα να μειώσουμε τις εκπομπές άνθρακα και να καταναλώνουμε ενέργεια πιο αποδοτικά, παρέχοντας ταυτόχρονα άνεση και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πελάτες μας.

Είμαστε υπερήφανοι για την επίτευξη των μέχρι τώρα μετρήσιμων αποτελεσμάτων και ελπίζουμε οι πρωτοβουλίες μας για την προστασία του περιβάλλοντος να αποτελούν έμπνευση και παρότρυνση για να κάνετε κι  εσείς αλλαγές στη δική σας ζωή για τη συνολική μείωση του αποτυπώματος άνθρακα. Μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να διατηρήσουμε ένα πράσινο και υγιές περιβάλλον για τις μελλοντικές γενιές.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεχή υποστήριξή σας.

Με εκτίμηση,

Η Ομάδα του Anthemus Sea Beach Hotel and Spa